VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
VÄXJÖ
SV

Startup Class VT21

Startup Class är ett unikt tillfälle för dig som går i tankarna på att starta företag och utveckla en affärsidé! Startup Class är ett helhetspaket där vi fördjupar oss inom affärsutveckling, företagsstrategier, segmentering, hållbart företagande och pitch. Vi lägger allt fokus på att utveckla just din idé!

Andreas Linell deltog på Startup Class under vårterminen 2021, såhär säger han om upplevelsen:

Min medverkan på Drivhusets Startup Class var ett roligt, givande och utmärkt tillfälle att både utveckla min affärsidé och mig själv som person. Det var ett perfekt tillfälle att få jobba aktivt med min idé och få hjälp och coachning kring hur man kan jobba med diverse affärsidéer, men även hur man kan tänka vid idégenerering. Jag skulle rekommendera samtliga som går i tankar att starta eget företag, oavsett om ni har en affärsidé eller inte, att delta på Drivhusets Startup Class, ni kommer inte att ångra er! Jag själv visste inte om jag skulle delta från början, trots att jag har massvis med olika idéer samt drömmer om att starta och driva ett framgångsrikt företag. Nu i efterhand är jag glad att jag valde att delta. Med följande tre punkter nedan vill jag göra er medvetna om vad min medverkan på Drivhusets Startup Class gav mig:

1. Kunskapen du får kring hela arbetsprocessen med att jobba med sin affärsidé. 

Det finns många olika delar man kan prata om. Men jag tycker framförallt kunskapen kring hur man kan jobba med idégenerering kommer vara användbart för att jobba vidare med andra idéer i framtiden. Dessutom kommer kunskapen jag fick under kursen att kunna användas om jag jobbar på ett företag.

2. Användningen av praktiska och bra verktyg samt övningar som bidrar till din affärsidés utveckling.

Något annat som var väldigt lärorikt var att vi fick jobba praktiskt med enkla, men väldigt användbara verktyg med vår idé genom olika övningar. Det var väldigt givande, inte minst då min affärsidé utvecklades kontinuerligt genom nya och insiktsfulla tankar under kursen gång. Tack vare min medverkan bygger min affärsidé idag på vissa delar som jag fick via Drivhusets Startup Class och dess olika verktyg och övningar. Jag tycker framförallt den sista övningen var oerhört givande och kul att man som sista del av kursen får pitcha sin affärsidé för inbjudna gäster. Den feedbacken man fick från dem var väldigt givande som jag kommer kunna arbeta vidare med för att ta min affärsidé till nya steg och framåt i processen.

En ytterligare del när det gäller utveckling av min affärsidé var att det var värdefullt att få tips och tankar från övriga kursdeltagare och kursanansvariga. De hjälper ju till att se din idé med andra ögon.

3. Personlig utveckling 

Under kursens gång känner jag att jag fick en personlig utveckling. Kursen utvecklade mig att börja tänka mer som en entreprenör och fick utökad kunskap om affärsutveckling. Dessutom fick jag upp ögonen för att det inte behöver vara så himla svårt att jobba med en affärsidé. Dessutom stärkte kursen mig, då jag känner att jag fyllde min ryggsäck med diverse verktyg och ny kunskap som kommer vara användbart för att våga köra på i framtiden och tro på min affärsidé. Mycket av det sistnämnda bygger på trevliga, tillmötesgående och stöttande kurshållare.

Relaterade historier

Se alla historier

Möt vår nya kommunikatör, Lina Krondahl

Läs mer

Möt vår nya Entreprenörscoach, André Bogsjö

Läs mer

Drivhuset är till för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv.

Drivhuset är till för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Hos oss...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!